Liever een (stille) flexplek huren dan thuis werken

Lekker thuiswerken; dat lukt lang niet altijd. Soms is de stilte ver te zoeken. En dat net op het moment dat jij je echt even wilt concentreren. De buurman die begint met bladblazen, een hond die maar niet ophoudt met blaffen of wegwerkzaamheden in de straat. En er zijn nog meer redenen te bedenken die je afleiden van je werk. Wanneer thuiswerken even geen succes is, dan kun je uitwijken naar een flexwerkplek. Deze plekken kun je vaak huren voor een dag(deel) of paar dagen. Je hebt dan de beschikking over een stille werkplek waar je ongestoord aan de slag kunt met de uitwerking van dat ene project bijvoorbeeld. Wij zetten de voordelen van een flexwerkplek voor je op een rijtje:

 

  1. Werk en privé gescheiden houden

Aan de keukentafel werken kan prima. Net als in de slaapkamer. Het zijn alleen ook de plekken waar eet en ontspant. Door thuiswerken vervaagt de scheidslijn tussen werk en privé nog al eens en dat kan voor disbalans zorgen. Een flexwerkplek bevindt zich in een heel andere omgeving, hoe huiselijk die misschien ook aanvoelt.

 

  1. Andere locatie? Wellicht raak je geïnspireerd

Een heel andere omgeving, andere gesprekken met mensen die je niet kent…dat kan inspirerend zijn. Werken in een andere omgeving dan je thuisomgeving of kantoor heeft sowieso vaak een positieve invloed op je creativiteit. Je wordt geprikkeld, tenzij je in een aftandse ruimte terechtkomt met oude gordijnen en bruine vloerbedekking natuurlijk! Gelukkig bieden de meeste flexwerkplekken genoeg fijne en inspirerende impulsen.

 

  1. Onderbreek de thuiswerk sleur

Alsmaar thuiswerken; dat kan gaan opbreken. Het wordt saai en eentonig en je merkt dat het je productiviteit ook niet echt goed doet. Je bent in een thuiswerksleur terechtgekomen. Doorbreek die sleur en werk eens een dagje vanaf een flexwerkplek. In deze coronatijd voelt dat misschien bijna als een uitje en dat doet wonderen voor bijvoorbeeld je humeur, energie en productiviteit.

 

  1. Geen afleiding tijdens je werk

Een belangrijk punt als het gaat om thuiswerken; constante afleiding. De deurbel die gaat, omdat de pakketbezorger je nieuwe schoenen komt bezorgen, de was die nodig eens opgevouwen moet worden of ander thuiswerkcollega’s die wat van je willen…Die afleidingen zijn er niet als je op een flexwerklocatie aan de slag gaat.

 

  1. Nette werkplekken en goede wifi

Geen vieze koffiekopjes van gisteren. Geen kringen op je bureau en geen stapels papier, maar nette werkplekken. Een fijne, schone tafel, goede stoel en supersnelle en stabiele wifi; dat is alles wat je nodig hebt om lekker productief bezig te zijn.

 

  1. Eten & drinken binnen handbereik

Zeker niet onbelangrijk; goede verzorging van de innerlijke mens. Dus een lekker vers kopje koffie, een latte macchiato of verse muntthee. En als het even kan ook nog een lekkere lunch. Bij veel flexwerklocaties heb je de mogelijkheid om eten en drinken te bestellen.  Dat is weer eens wat anders dan dat saaie broodje met kaas en instant soep uit een pakje.

 

Een goede flexplek huren in Zwolle?

Natuurlijk kun je bij ons terecht voor prettige flexplekken. Meer weten? Neem contact met ons op.